четвер, 17 жовтня 2013 р.

Харчові добавки (за і проти)








Сучасні способи обробки продуктів та їх складових, нерідко призводять до того, що в кінцевому результаті готова їжа втрачає не тільки запах, але і смак та колір. Харчові ж добавки дозволяють повернути продукту втрачене.
 Життя сучасної людини сильно змінилось: малорухливий спосіб життя, часте переїдання та зловживання фаст-фудом – не приносять нічого корисного для здоров'я. Тому і споживати потрібно продукти, що дозволяють його зберегти.
Велика кількість харчових добавок розглядаються, як завдають шкоди здоров'ю людини. Інші вважаються відносно нешкідливими або такими, чиє негативний вплив на організм людини поки не доведено. Однак і такі добавки до їжі можуть бути дуже небезпечними. Наприклад, певні добавки до їжі здатні до розпаду при будь-яких умовах - температурі тіла людини, під роз'їдаючим впливом шлункової кислоти і т.д. В результаті цього розпаду в організм людини починають виділятися токсини. Крім того, негативний вплив багатьох добавок до їжі починає проявлятися при їх з'єднанні з інгредієнтами інших харчових продуктів.

 Тому людям, які намагається вести здоровий спосіб життя, можна порекомендувати брати цей список з собою в магазин і уважно читати склад обраного продукту, співвідносячи абревіатури на упаковці з позначенням в списку. 




Немає коментарів:

Дописати коментар