четвер, 17 жовтня 2013 р.

Вплив екології на харчування людини

Вплив екології на харчування людини

Екологічна безпека продуктів харчування - глобальна проблема, оскільки зачіпає не лише здоров'я людини, але й впливає на всю економіку країни. Якість продуктів харчування впливає на рівень життя, соціальну активність людини, впливає і на демографічний аспект його існування. Тому, щоб забезпечити високий рівень життя людини в державі, розвиток економіки, необхідно приділяти екологічній безпеці продуктів харчування підвищену увагу.
У сучасних умовах людина все менше довіряє якості вироблених продуктів. Це пов'язано як з погіршенням умов навколишнього середовища (підвищена хімізація і індустріалізація виробництва).

Найбільш шкідливими є продукти харчування, які вирощені :

•на територіях біля автомагістралей і залізниць;

•поблизу великих промислових підприємств; 

      
 Шляхи вирішення проблеми :

•не вирощувати харчові продукти біля автомагістралей і залізниць;
•віддавати перевагу добривам органічного походження;
•посилити контроль з боку держави на різних етапах виробництва;
•збільшити штрафи власникам заводів і підприємств, які не дотримуються правил переробки відходів;

                                   

 

Немає коментарів:

Дописати коментар